Cercar en aquest blog

diumenge, 20 de desembre del 2015

CRÒNICA DE LA SORTIDA ORNITOLÒGICA A LLIÇA DE VALL

El 19 de desembre el GOT va tenir el plaer de passar el matí amb una cinquantena de persones, menuts i adults, interessades en l'ornitologia.


Van ser unes 3 hores d'observació d'ocells, divulgació sobre la protecció dels ocells del nostre entorn, anellament, taller de caixes niu...

A les 9:30h ens vam trobar tots davant de l'Ajuntament de Lliçà de Vall i vam fer una agradable passejada fins a la finca de Les Torres. Allà el nostre company Roger Sanmartí ens va explicar en què consisteix l'anellament d'ocells i es van anellar 18 ocells de 9 espècies diferents (Bec de corall, Pinsà, Gafarró, Mosquiter comú, Raspinell, Tallarol de casquet, etc.).
















Com és habitual, vam dur a terme el nostre taller de caixes niu i es van instal·lar 3 de les caixes construïdes als arbres de Les Torres. Anirem controlant si durant la propera primavera presenten activitat de nidificació de mallerengues o altres ocells de mida petita.



Des de la sortida de l'Ajuntament i durant l'estada a Les Torres es van observar ocells de 23 espècies diferents: Tudons, Estornells, un Aligot comú, Cornelles, Caderneres, Esplugabous...

Per posar la cirereta a la sortida, alguns membres del GOT vam visitar la Bassa de Can Dunyó, que es troba propera a Les Torres, i vam poder veure ocells de 12 espècies més, entre ells 4 Blauets i alguns  Martinet blancs.

Agraïm al nostre amic Xavi les fotos dels ocells que podeu veure en aquest post.